Svammel och bilder från All In Beer Fest 2016

8 Nov

Så var årets All In Beer Fest avklarad. Som vanligt mycket hög nivå på ölen, det var ytterst få bottennapp och jag skulle kunna rabbla favoriter hela dagen. Ni hittar ett urval av de öl jag provade i bilderna men det är bara att skrapa på ytan. En av mina absoluta favoriter kom att bli Brewski Conan, en mycket bra DIPA. Jag provade Mangofeber bredvid denna och den stog sig slätt mot Conan vilket säger en del om kvalitén.

Nå lite allmänt svammel om festivalen innan vi går vidare till bilderna. Var det färre öl i år? Det kändes så iallafall, jag höll ett väldigt lågt tempo men hann ändå prova igenom allt nytt på varje pass och ha tid över. Det gjorde jag iofs förra året också men kändes lugnare i år.

Det var betydligt mer mer folk på fredagen jämfört med förra året, samtidigt mycket lugnare på lördag förmiddag än förra året. Troligtvis en effekt av att det var halvdag på fredagen i år. Det bildades köer på flera håll vilket var mer ovanligt förra året. Omnipollo och Evil Twin hade i princip kö tills det tog slut. Jag missade samtliga av Omnipollos öl då jag inte orkade ställa mig i kön.

Dåligt med matvagnar i år och tyvärr ingen asiatisk pork bun. Det var nog den jag såg fram emot allra mest. Det skulle vara bra med mer alternativ till mat nästa år. Vi gick till den italiensk/kroatiska delin i pausen på lördagen i år igen. Förvånad att inte fler hittat dit då det var väldigt lugnt och skönt där. Hittade faktiskt öl jag inte provat tidigare.

Nu till bilderna, som inte är heltäckande, vi glömde helt enkelt att ta kort på många saker.

All In Beer Fest 1

I år var både morsan och farsan med på festivalen. Farsan agerade fotograf och morsan agerade konsument.

All In Beer Fest 2

Norksa Cervisiam imponerade med sina öl. Flera blev mina favoriter på passen, t.ex. deras Imperial stout på session 1 och Toxic Alevenger på session 2. Den sistnämnda var en riktigt fräsch pale ale med persika.

All In Beer Fest 3

Örebro stod sig bra i konkurrensen. Deras Passion für Berliner (berliner weisse med passionsfrukt) var en favorit både hos mig och hos många jag pratade med.

All In Beer Fest 4

Tommie Sjef  lovar gott för återväxten bland surölsbryggare. Vissa av ölen var lite svajiga men flera var riktigt bra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dry & Bitter hade med en överraskningsöl som debuterade på mässan. Det var Crimson Queen en Imperial Flemish Red med körsbär. Mycket bra! Även deras IPA Dank & Juicy var mycket bra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Örebro Brygghus serverade något så udda som en Oyster Gose. Rätt fräscht även om jag inte kände av ostronen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lycke körde en av sina öl genom kaffe och vanilj. Smarrigt.

All In Beer fest 9

FemAle var där i år igen och hjälpte till som . Kul att se, tyvärr ingen öl denna gången.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I entrén serverades cider och vin tillsammans med små mackor. Ruskigt goda mackor, jag provade tre stycken. Personlig favorit var räkröran med ost, men kombinationen äppelcider och rökt ost slog allt.

All In Beer Fest 11

De små mackorna med rökt ost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En bild från lördag förmiddag, behagligt med folk.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *