Stockholm Beer & Whisky – Del 2

1 Oct

Brewery International stod näst på tur och jag sprang på Johan från 5.0 TV som jobba där. Han föreslog en Svaneke IPA som var riktigt bra. Karameligt maltig med en hel del humle i bakgrunden. Dom hade även Schneider Mein Nelson Sauvin, vilket är en humlad veteöl. Humlen gifte sig verkligen med veteölssmakerna, hoppas att jag springer på denna igen. En av dom bästa veteölen jag provat. Tyvärr har BI bara köpt en pall med öl, men man vet aldrig vad som händer.

Nu var det dags att vända på bordet så jag lunkade över till andra sidan av lokalen där Södra Maltfabriken var belägen. Dom hade tre öl med sig och jag provade allihop med början på deras lager. En riktigt snygg lager måste jag säga, man får ett rejält ha-begär bara av att titta på den. Den smakade dessutom riktigt bra, inte så mycket humle men det gör inget. Välbrygd helt enkelt.

Deras Pale Ale var näst på tur och den var riktigt bra, rejält humlad och smarrig. Fick nästan lust att ta in ett helt glas. Deras IPA var också bra men kom inte upp i samma klass som Pale Alen. Som tur är så kommer dessa öl på Systembolaget den 1:a november. Ni som bor i Väster Haninge, Handen och Skogås kan skatta er lyckliga. Brorsan, du kan skatta dig olycklig eftersom jag kommer tjata på dig att köpa öl åt mig 😉

Efter  Maltfabriken var det dags för Hantverksbryggeriet. Jag hade inte fått någon förhandsinfo om vilken öl dom hade med sig så det var en kul överraskning att se Joars dricka på fat. Det är en öl som ställt upp i SM i hembryggd öl flera gånger. Den var också väldigt lik den ölen, kryddig och örtig med en örtig beska. Skarpt rekomenderad om ni gillar den typen av öl.

Nu var det lite dålig om tid innan ölbloggarträffen drog igång så jag gick bort till Elixir Wine för att prova lite danska mikrobrygder. Jag började med en Amager Lust, en söt och smaskig strong belgian ale. Den var mastig så jag tog den och sög på hela vägen till Hall 2 där träffen hölls.

Träffen startade med att Janko höll i en blindprovning, sen tog Valclav vid och berättade om Pilsner Urquell och svarade på frågor. Riktigt kul att få se båda i aktion. Sista timmen ägnades åt diskutioner kring en ölbloggar organisation. Mer om den kommer senare.

Imorgon kommer del 3 där jag bland annat testar Jämtlands nyheter, träffar världens gladaste dansk och provar Chrilles förhandstips: Amager Gluttony.

5 thoughts on “Stockholm Beer & Whisky – Del 2

  1. Klart jag kan åka och handla till dig! Dock kostar det en öl för varje öl jag köper (måste ju ha färdkost på pendeln tillbaks till stan) Vart ligger bryggeriet föresten?

  2. Brorsan: Oj! Du är uppe med tuppen och läser om öl ser jag. :) Klart du får färdkost. Jag minns inte exakt vart det låg, men dom tre orterna är dom tre närmaste Systembolagen. Tror det låg i Handen eller Haninge.

  3. Riktigt trevlig läsning till morgonkaffet! Kanon att man insupa lite mer tips innan man går på festivalen (som inte blev av igår, men idag blir det åka av).

  4. Fille: Kul att du gillar det. Jag är lite avis på dig som ska dit idag, hoppas att du fick biljetten förresten. Blir det till att hänga på låset?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *