Statistik efter 1000 gillare på Facebook

18 Nov

Ölsvammel passerade 1000 gillare på Facebook igår och jag passar då på att spara ned lite statistik. Tänkte att det kan vara kul att komma tillbaka och titta på det här i framtiden och se om det förändras. Först tittar vi på antalet gillare uppdelat på åldersgrupper och kön. Att män var i majoritet var inte direkt någon överraskning. Förhoppningsvis kan vi se ökning bland kvinnor i framtiden. Minst populär är jag bland kvinnor mellan 18 och 24 år, ungefär som i verkligheten då 😉 En iakttagelse är att det blir en markant ökning av antalet gillare efter 25 år, visserligen med ett litet underlag.

 

Statistik 1

Sen uppdelat per land där Sverige ligger klart i topp. Jag är dock nyfiken på vilka colombianer som gillar Ölsvammel. De flesta länder är ett resultat av att jag har kompisar där. Norge beror nog på att jag dels reser dit ibland samt att många norrmän åker till Sverige för att handla öl.

Statistik 2

Sen uppdelat per stad. Stockholm är störst vilket var väntat, den är faktiskt ännu större då en del registrerat sig på delar av Stockholm, t.ex. Södermalm. Något som förvånar mig är att Linköping hamnar så högt, en stad jag knappt vistats i alls. Men funderar på om det har med hembryggning att göra.

Statistik 3

Jag tittade också på antalet personer som sett mina inlägg de senaste 28 dagarna. Då blir fördelningen rätt annorlunda jämfört med de som gillar sidan. Dock är det givetvis många som ser sidan men inte är intresserade av öl.

Statistik 4

Jag tog också fram vilka inlägg som fått störst spridning sedan augusti. Kul att sluskar på Ölstugan Tullen var den med störst spridning. Att det ska vara så intressant med en massa sunkiga skäggiga gubbar som sitter vid en bardisk. Kanske skulle göra slag i saken och publicera den där kalender med bryggsluskar som vi pratat om.

Statistik 5

 

Det ser ut som en uppåtgående trend sedan augusti. Dock höll jag på med bröllopet under augusti och fram till mitten av september. På en längre tidsserie hade det troligtvis varit en dipp under den perioden, snarare än en ökning mellan september och november.

 

Statistik 6

Antalet nådda personer har sett ett liknande mönster under denna period. Lite synd att man inte kan gå längre tillbaka i tiden.

Statistik 7

 

Det vore intressant att veta hur det ser ut bland andra ölbloggar på Facebook. Skiljer sig fördelningen åt? Jag har satt ihop en lista på ett antal ölbloggar som finns på Facebook. Jag har säkert missat ett helt gäng men så här såg det ut i söndags. Ett tips är att gilla dessa (samt bryggerier och pubar) så att ni får ett trevligare flöde på Facebook, d.v.s. mer öl och mindre rapporter om att polarn varit på toaletten.

5 thoughts on “Statistik efter 1000 gillare på Facebook

  1. Jag tror den korrekta termen är nöjesmetropol faktiskt. De som bor där nu säger att det inte stämmer men varje gång jag är där så är det kalas, så jag tror de ljuger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *