Rapport från SÖSB 2016

4 Sep

I helgen har det varit Stora Öl Små Bryggerier (SÖSB) i Örebro. Jag var där på fredagen vilket var precis lagom för att prova igenom nyheter. Här nedan får ni en del bilder från festivalen.

?

Entrén till SÖSB.

?

Bryggeriet Stenhammaren var där och kombinationen av brittisk öl och Sundsvall fick mig att tänka på Irish Pub Sundsvall. Jomenvisst då dyker Christer Sehlstedt, tidigare bryggare på Irish Pub Sundsvall. Trevlig öl, deras summaröl doftade smultron.

?

Skebo ser vi inte så ofta i Örebro så det var kul att få dricka några öl från dem.

?

Otroligt trevlig miljö att dricka öl i, som ett Skansen i minitiatyr. Den enda festival som haft en trevligare miljö var den lilla festivalen på Långa Randen jag var på i somras,

?

Det var aldrig trångt på fredagen, kan tänka mig att det var betydligt mer folk på lördagen.

?

Helt plötsligt dök tomten upp med en tidig julklapp i form av Närke Kaggen Stormaktsporter Börb’nåhallon. Utan konkurrens festivalens bästa öl.

?

Trädskogens bryggeri imponerade. Jag gillade framförallt deras hopfen weisse Belula och Sorbus Hallon.

?

Klackabacken hade en ny Imperial Stout, What The Duck som var mycket bra. Poppels stod i båset bredvid och de hade med Projekt 007 Pineapple Session IPA som var riktigt fräsch.

?

Nils Oscar hade med en oannonserad nyhet, en Old Ale som legat på Vinjak-fat (serbisk brandy).

?

Qvänum hade med sig destillerad ale som legat på bourbon-fat, inte alls tokigt även om jag inte är en spritfantast.

Det var några öl jag inte fick en bild på men som kan vara värt att nämna. Sälens White Horse IPA var mer av en fruktöl då de tillsatt passions frukt i så pass stora mängder att den dominerade ut humlen. Sälens Bolsjevik, imperial stout, var också mycket bra. Men en fräsch och fin öl. Eskilstuna hade lyckats bra med sin Black IPA, både den rostade malten och humlen fick bra utrymme. Eskilstunas Imperial Porter var också bra och slogs om att vara festivalens tredje bästa öl med Trädskogens Belula. Oppigårds hade med sig sin Old Ale (inte barrel aged) och den blev festivalens näst bästa öl.

En väldigt trevlig festival, jag kom på mig själv med att prata ovanligt mycket med både besökare och utställare. Hoppas det kan anordnas något liknande i Wadköping igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *