Örebro Öl & Whisky 2013 – Del 2

7 dec

Då kör vi vidare med del 2. För att förtydliga så provade jag bara sånt som var nytt för mig så det är dessa jag relaterar till när jag skriver favoriter.

Cask Sweden hade med de två nya Hello My Name Is…-ölen från BrewDog. Sonja är brygd ihop med Evil Twin och ska innehålla blåbär men det gick inte att upptäcka i ölen. Mette Marit är den norska varianten och innehåller lingon men inte heller det gick att urskilja. Lite synd, BrewDog har inte lyckats med dessa öl sedan de två första batcherna av Hello My Name is Ingrid.

Bishops Arms hade med sig ett brett sortiment från framförallt Brill men först och främst ville jag prova de öl som tas fram för diverse Bishops-pubar runt i landet. Samtliga var bra men bäst var nog ändå Omnipollo Bacchanale, en väldigt lyckad blandning av humle och brett. Även den mycket färska Green Tower Amodeus var bra, en mycket väl avvägd öl med både sköna humlearomer och en bra maltbas.

ÖÖWF 18

A.S.T. Wine hade som tur var inte med en viss öl så då kan vi släppa den bollen och istället fokusera vad de hade med för gott. Jag passade på att prova öl från Tiny Rebel som hade bra öl på SBWF. Hadouken var min favorit med en skön kakig maltbas och en hel del humle samt en lång men inte aggressiv beska. Bra öl helt enkelt. Samtliga öl jag provade från Tiny Rebel låg annars runt 3,5/5.

Hos Brewery International hamnade vi givetvis hos Johan som var en av grabbarna bakom 5.0 TV. Här blev det mycket svammel men jag provade två öl från Red Hook. Bäst var deras ESB även om den var väldigt okaraktäristisk, väldigt söt med en ton av sockerkaka. Jag och Bjunge noterade att de hade Hooch i montern och drog några gamla historier från tonårstiden. Johan var inte sen att slita fram en flaska och jag måste faktiskt erkänna att det var rätt gott. Inte alls så sötsliskigt som jag förväntat mig utan fruktigt och fräscht som en drink med mycket citron.

ÖÖWF 16

Great Brands hade anställt ett par jäkligt konstiga herrar att jobba bakom disken. Men de hade ju öl där så jag vägade mig ändå fram och beställa. Jag provade dock bara några från Smuttynose. Min favorit visade sig inte vara deras olika IPA utan deras Brown Ale: Brown Dog Ale. Men nu när jag kikar på Ratebeer så var det nog Old Brown Dog jag drack. En lättdrucken maltig brown ale utan krusiduller.

ÖÖWF 13

Nils Oscar har lagt sin vanliga Julöl åt sidan och istället lanserat en öl de kaller Winter Edition. En härligt maltfokuserad öl som jag tycker ligger i samma klass som deras tidigare Julöl. Ska bli intressant om den lagras lika väl.

ÖÖWF 10

Malmö Brygghus hade förstås massor med nyheter med sig precis som vanligt. Min favorit var helt klart deras Imperial Kaffe-porter och det säger jag som inte ens dricker kaffe. Den smakade liksom lagrad med fint avrundade smaker. En annan  favorit var deras julöl Mössa & Vantar som jag tyckte doftade som kalaspuffar men hade en söt maltig smak med choklad och sirap. Jäkligt intressant doft på den, undrar om någon annan drog samma associationer. Även Working Bell IPA var riktigt bra, påminde en del om Malmös andra välhumlade öl.

ÖÖWF 2

Hantverksbryggeriet hade med sig några öl de brygger för andra aktörer. T.ex. Mäster Anders och Kräftöl. Men de föll mig inte helt i smaken. Sheriffen var den som föll mig bäst i smaken. En lättdrucken APA med mild humlearom.

ÖÖWF 5

I Wicked wines monter sprang jag på Stefan ”Mr No-hawk” Gustavsson. Här provade vi två öl och båda var riktigt bra. Först ut var Sierra Nevada Beer Camp #33 som var en IPA, mycket citrus och en beska som var stark som en brunbjörn. Den andra var Founders Backwood Bastard (sjukt snygg etikett för övrigt) en rejält söt och maltig sak med mycket rostat socker och sirap. Den vore kul om den dök upp på bolaget.

ÖÖWF 19

Helt plötsligt började lamporna tändas och det var dags att gå hem. Återigen hade jag haft en mycket trevlig kväll på Örebro Öl & Whisky. Känns faktiskt lite skönt att festivalsäsongen är över för det här året, nu kan jag pusta ut och ladda inför nästa års festivaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *