Omnipollo Leon

17 okt

Omnipollo Leon

Omnipollo Leon (75 cl flaska) 6,5%

Omnipollo Leon är en belgisk pale ale kryddad med amerikansk humle, brygd i Belgien hos De Proef och receptet är framtaget av svenska Omnipollo.

Stil: Belgian Ale
Kostnad: 49,90 SEK
Tillgänglig: I det fasta sortimentet, tillgänglig på hyllorna i många butiker
Artikelnummer: 1693
Batchnr/bäst före/bryggdatum:
Beska———-Sötma———-Syra———-Intensitet—–Kropp

□□■□□□□□—-□□■□□□□□—–■□□□□□□□—□□□■□□□□—-□□■□□□□□

Utseende: 5/5

Den har en viss bottensats och då flaskan är för stor för att stå upp i kylen så låg den längs sidan och bottensatsen fastnade på sidan och hamnade till viss del i glaset.  Nu var inte det här något stort problem, vätskan blev lite grumligare, men jästen har en trevlig arom så den stör inte. Stort fint skum i övrigt och faktiskt mycket tilltalande utseende.

Doft: 8/10

Fruktigt jästig doft med en humlig ton som drar åt gräs, tallbarr och örter.

Smak: 8/10

Liknande smak, humlen kommer fram lite mer i smaken tycker jag och den har en noterbar beska. Jästaromen känns av minst lika mycket som humlen.

Munkänsla: 4/5

Hyfsat len och lättdrucken, inget direkt att klaga på men inte riktigt så att den når upp till nivå: Gudarskymning-den-går-ned-som-sammet-i-min-strupe-av-sandpapper.

Kommentar:

De har verkligen lyckats med kombinationen av belgisk jäst (det står champagne på Ratebeer men det känns inte) och amerikansk humle i den här ölen. De två typerna av arom kombinerar varandra bra och ger ett intressant helhetsintryck till ölet.  Dessutom känns ölen väldigt välbrygd och har inga noterbara felsmaker eller andra störande moment. Väldigt lättdrucken dessutom.

Lite småsurt att det är en så stor flaska, det är en storlek som inte passar mig så bra. Tycker t.o.m. att 50 cl blir lite mycke. Men å andra sidan är det här ju en perfekt flaska att ge i present när man är på besök hos någon (vilket jag redan gjort). Eller att ta med och bjuda på om man ska på fest. Eller om man vill dricka mycket av samma öl en kväll.

Hur som helst är den här klart värd ett köp, om den inte finns på just ditt bolag så kan ni beställa den styckvis eller så får ni tjata på personalen så att den hamnar på hyllorna.

Total: 4,1/5

5 thoughts on “Omnipollo Leon

 1. Begriper inte hur man kan släppa sån katastrof ut på marknaden. Hällde ut det i slasken och borstade tänderna efter att ha druckit ett glas.
  Efter snart 30 år som hembryggare kan jag säga, att jag aldrig har smakat på värre.

 2. Jasså? Jag tycker fortfarande att den här är riktigt bra. Jag köper den dock ytterst sällan p.g.a. den stora flaskan.

 3. den är super god smaken är som baken delad.
  om du hembryggare gör bättre öl vill jag gärna prova den. om inte jag behöver borsta tänderna riter den förstås

 4. Excellent pale ale!
  One of the best… Omonipollo is a cunnuing producer.
  The Big bottle is great on the dinner table; as this beer goes perfectly with food, both meats and salty fish/sushi. Acid&freshness is forward, hops are finely tuned with the malt.
  Yeast ads… probably a key to the taste, the Champagne yeast… gives great attenuation.

  – homebrewer –

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *