Nyheter på Systembolaget 6:e februari 2015

4 feb

 

systembolaget

Så var det nytt år och nya öl dimper ned på Systembolagets hyllor nu på fredag, samt ett webbsläpp sex dagar senare.

De 40 största butikerna (T5)

Fullers Past Masters 1914 Strong X är baserat på ett recept som bryggdes den dag första världskriget bröt ut, en mild ale med samma ingredienser men högre ABV. Oskar Blues Ten Fidy är en riktigt bra Imperial Stout och den släpps på burk. SN Celebration Ale brukar komma så här års, det är en maltig IPA. SN Snow Wit White IPA är bryggd med 7 sorters experimentell dvärghumle, namnet kommer från att denna typen av humle inte växer lika högt som normal humle. S:t Eriks och Samuel Adams har gjort en samarbetsbrygd vid namn Transatlantic Belgian Red Strong Ale som är bryggd med tranbär och lingon.
Lite mer spridning än T7, kolla din butik (T6)
Brooklyn Hand & Seal är en bourbonfatlagrad Barley Wine som tagits fram för att fira bryggeriets 20 årsjubileum. Blaugies och Hill Farmstead har gjort en samarbetsbryggd vid namn La Vermontoise som är en saison som humlats med Amarillo. Från Blaugie kommer även La Moneuse som är en klassisk saison, namnet på ölen kommer från en lokal bandit och släkting som verkade under 1700-talet. Great Divide Oak Aged Yeti är just en ekfatslagrad variant på vanliga Yeti, d.v.s. Imperial Stout med en rejäl näve humle. Jämtlands släpper en American Strong Ale som legat på Mackmyra-fat. Kernel Imperial Brown Stout är baserad på ett gammalt recept från 1856.
Vinkällarbutikerna (T7)

Dugges Perfect Idjit! är en bourbonfatlagrad variant av bryggeriets högt ansedda Imperial Stout. St Bernardus 12 är en riktigt bra mörk stark belgare och här släpps den i 1,5 liters flaska, perfekt att ha om något ska firas.

Webblansering 12:e februari

Missa heller inte att det är en webblansering den 12:e februari av den ekfatslagrade Speedwaystouten. Info om släppet den 20:e februari kommer senare.

Källa: BS-forumet , Ratebeer och Systembolaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *