Inför SMÖF 2013 – Del 2 – Kaggen auktion m.m.

16 okt

SMoF

Nu är det snart bara en vecka kvar till årets SMÖF och nyheterna duggar tätt. Först de två mest intressanta.

– Det kommer auktioneras ut hela 5 flaskor Närke Kaggen Stormaktsporter den 26:e oktober kl 14:30. Det är 2 st Kaggen Stormaktsporter årgång 2005 (första årgången), 2 st Kaggen Stormaktsporter årgång 2006 och 1 st Konjaks Stormaktsporter. Storleken på buteljerna är 25 cl. De har förvarats under åren i kartong, i mörkt rum där temperaturen har varierat mellan 12-14 C°. Auktionen genomförs i två steg, först en förauktion på webben och en slutauktion live på SMÖF. Alla över 18 år kan delta i förauktionen. De två högsta buden på varje utrop i förauktionen får delta via telefon i slutauktionen tillsammans med alla som är närvarande på SMÖF. 100% av intäkterna går oavkortat till ”En organisation utan gränser”. Förauktionen startar 19 oktober kl. 12:00, anmäl dig HÄRLänk till inlägget om auktionen.

– De kommer köra en stor vertikalprovning på Slottskällans Imperial Stout. Hela 9 årgångar kommer provas: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 och Barrel 2012. Det är smakprover på 3 cl av varje som gäller och det kommer serveras i små märkta plastglas. Priset ligger på 300 kronor. Betalning sker med kontanter eller klippkort vid serveringen.  20 omgångar serveras på fredag och 20 st på lördag. De avhämtas vid expressbaren fredag kl 19.00 (eller direkt efter invigning) och lördag kl 15.30. Observera att du måste avhämta din provbricka exakt den tiden, inga sparas. Anmäl dig till thomas@barkemalte.se Först till kvarn gäller.  Hela inlägget om årgångsprovningen.

– Hernö Hantverksöl återvänder till årets festival, de var nykomlingar förra året. De tar med en Pale Ale och en Smoked Belgian Stout. Pale Alen är med i Guldskum. Mer info här.

– Folkared är nya för i år och tar med sin Wild Boar Mild Ale. Även ett par andra bryggerier tar med sig öl. Mer info här.

– Chaffisdricka! Det kommer finnas hela 7 olika öl under 3% att prova på festivalen.  Mest namnkunniga är nog Mikkellers Drinkin’ the Sun på endast 0,3%. Mer info här.

– En hel drös med flasköl släpptes i ett nyhetsinlägg. Jag kommer inte lista alla här men det är ett hopkok av nya svenska bryggerier. Mer info här.

– Skebo är tillbaka och de är större och vackrare än någonsin, eller så tar de med sig Stor Stark och Vacker, ni får själva välja. Det är hur som helst deras Barley Wine och den är med i Guldskum. Mer info här.

– Poppels kommer till SMÖF och de tar med sig IPA, DIPA och Modern Lager. Bryggarna kommer också vara på plats. Ska bli intressant att se vad det är för jeppar, har ju gillat deras öl så här långt. Tror att deras Nya Världens IPA blir farlig i Guldskum. Mer info här.

Seminarier:

– Jan-Erik ”Janko” Svensson återkommer också till årets festival. Han var med första året och höll ett föredrag. I år kommer han hålla i ett seminarie med titeln: ”Ölsverige i förändring”. Mer info här.

Guldskum har blivit uppdaterad, de som är tillagda är fetmarkerade:

 • Ahlafors Mörka
 • Jorms Bryggeri Klumpen
 • Jädraås Ett Ljus i Mörkret
 • Leufsta IPA
 • Nausta Staout
 • Närke Jolnersdricka
 • Oppigårds Amarillo
 • STHLM Brewing Fou Fou Houblonée
 • Sälen Fjällbryggeri RIPA
 • Hernö Pale Ale 
 • Skebo Stor Stark och Vacker
 • Poppels Nya Världens IPA

Övrigt:

– Det kommer finnas möjlighet att parkera husvagnen vid mässan. Mer info här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *