Inför Örebro Öl & Whisky 2018 – Del 2

22 nov

logga-oow

Då kör vi vidare med del 2.

Göteborgs Nya Bryggeri har med sig flera öl jag inte provat tidigare, flera av dessa är nya på marknaden. Som t.ex. Three Stage Stout och Merica som är en APA.

Hormiga är en ny importör på marknaden och de har med flera bryggerier jag inte sett på svenska marknaden tidigare. De har med de sydafrikanska bryggerierna Darling Brew, Stellenbosch, Italian Job Brewery och Signal Hill. Det kommer även finnas ett par öl från Nigeria. Ett annat varumärke som sticker ut är Antbrew som är en svensk flygande bryggare som brygger hos Helsingborgs Bryggeri.

Möllys Bryggeri är ett nytt bryggeri från Eskilstuna och de har med sig flera nyheter. Dubbel La Bomba är en Imperial Stout med kaffe från Johan & Nyström. Nemesis är en Sur IPA med Ekuanot och Citra. Tompi är en vetestout. Trailer Park Lager är en steambeer med humlen Nelson Sauvin och kryddad med ingefära och citronzest.

Pine Ridge Brewery är ett nytt bryggeri från Falkenberg. Jag har inte provat något tidigare så det ska bli kul att prova öl med roliga namn som Feisty Fox Orange Ale och Hairy Beaver’s Smoked Vanilla Porter.

Poppels har med några intressanta collabs. Chango är en India Pale Lager med Citra och Saaz som bryggts med Dry & Bitter och All In. Fuzzlord är en Black IPA som bryggts med Signature Brew. Greeliner Weisse är en berliner weisse som bryggts ihop med J. Wakefield och All In. Swedish Fika är en Imperial Stout med godiset baddare som bryggts ihop med Evil Twin. Vesuvius är en Red IPA som bryggts med Edge Brewing.

Strömsholm har med sig årets version av rökölen Malakias och en ny Herman Hedning-öl som heter Dark Lager of Death.

TOMP är på hemmaplan och har med sig flera intressanta öl. En Chimay som legat på whisky-fat. Collective Arts har varit en favorit hos många över sommaren med sin Radio the Mothership. På festivalen får ni chansen att prova flea öl från detta bryggeri, bl.a. Ransack The Universe IPA. Oppigårds finns i TOMP:s monter och här kan ni passa på att prova deras nya Grim Lager samt Weissbier. Är ni sugna pånågot surt så finns både Boon och Rodenbach i samma monter.

Triplicity är ett purfärskt bryggeri från Örebro som har med sig en öl: Germanica. Det är en ale som humlats med Columbus och Kazbek och jhäst med G03 Dieter.

Örebro Brygghus är på hemmaplan och har med sig några nyhter. Double Dry Hop IPA är torrhumlad med Mosaic, Columbus och Citra-CRYO (lanseras 3:e dec på Systembolaget). Fresh Hop! är en collab med Älgkärrs Humle där de använt färskplockad humle av sorten Korsta som odlas i Lanna av Älgkärrs Humle. Lemmy’s Lemonade är en IPA med citronzest för att lyfta citrustonerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *