Inför Örebro Öl & Whisky 2018 – Del 1

21 nov

logga-oow

Nu i helgen går Örebro Öl & Whisky 2018 av stapeln och det kommer finnas en del kul öl. Jag kommer gå igenom en del grejer jag tycker är extra intressant, så alla aktörer kommer inte nämnas här. För en nästan fullständig lista klicka här.

Almby Brewery är ett relativt nystartat lokal-bryggeri och tar med ett brett utbud av öl. Jag har bara hunnit prova ett par lättöl från bryggeriet så det ska bli intressant att prova resterande öl, t.ex. Biére de Champagne Hallon.

I Bishops Arms monter kommer det finnas öl från ett annat lokalbryggeri Apex som är från Nora. Deras Single Hop IPA som släppts på Systembolaget har imponerat på fler än mig och på ÖÖW får vi chansen att prova fler av deras humle-verk. Nya bryggeriet Fermentorerna kommer också finnas här med  Vild Mango och Sura Hallon/Björnbär. Även Uppsala Brygghus finns i BA:s monter och det är ett nystartat bryggeri som tagit över gamla Slottskällans lokaler. De tar med såväl lager som berliner weisse, imp stout och NEIPA.

Cask Sweden satsar på Ballast Point och BrewDog. Från BrewDog har de bl.a. en del tunga pjäser som Paradox Uncle Duke’s som är en Imperial Stout som legat whisky fat från Uncle Duke’s. Ten Ton Truck Black Forest är en annan tung Imp Stout från BrewDog med choklad, espresso, vanilj och körsbär.

Den Bryggande Holländaren har med sig en del ny öl. Pink Wednesday är en saison med hibiscus och humlad med  Simcoe och Eureka. Saison de Femmes är en saison med hallon och lime. Tis the Saison to be jolly är årets julöl, en black saison med ren kakao och apelsinskal. White Lies är en extra bitter wit.

Galatea tar med sig mycket öl. Några sticker ut extra mycket. T.ex. en suris från Captain Lawrence vid namn Barrel Select Gold. Flera bra öl från Lost Abbey och från Sigtuna har de med RAJ RAJ som är en öl som inspirerats av mango chutney. De har även med en collab mellan Sigtuna och Captain Lawrence som heter Dry but Swede Brut IPA.

Gammelbacka Bryggeri är relativt nystartade (2016) och jag har därför inte provat något därifrån. Men några öl sticker ut i listan, Bocköl som är en dubbelbock samt Chilla som är en öl med chili och lakrits.

Geflebockens Bryggeri driver hårt med ”traditionen” att halmbocken i Gävle ofta brinner ned. De har med två öl som är nya för mig, Bock: I’m still standing som är en NEIPA och The Burned Bock som är en Imperial Stout.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *