Double/Imperial IPA – Death By Hops 3

Detta är receptet för att brygga 20 liter Death By Hops 3 (DBH3).

OG: 1 082 FG: 1 014, BU: 99,9, Färg: 12,2, ABV: 9,0%

Ingredienser:

  • 6,1 kg Vienna malt
  • 0,21 kg Vete malt
  • 0,1 kg Crystal 300
  • 0,67 kg Socker
  • 11,5 g Chinook kottar (12,7%) 60 min
  • 32,6 g Chinook kottar (12,7%) 45 min
  • 32,6 g Simcoe kottar (12,9%) 30 min
  • 38,4 g Amarillo kottar (9,5%) 0 min
  • 63,4 g Centennial kottar (10,0%) 0 min
  • 19 g Simcoe Pellets (11,1%) Torrhumling
  • 19 g Tomahawk Pellets (14,2%) Torrhumling
  • WYeast 1272 American Ale II

Malt och vatten blandas i delar om 1/2,2. Mäska 60 minuter vid 65 C. Mäska ut vid 77 C tills du uppnår den eftersökta vörtstyrkan och/eller kvantiteten. Blanda socker i vörten och mät igen.

Koka och tillsätt humle enligt ovanstående schema.

Kyl ned vörten till 18 grader och tillsätt förkultur på ca 1,5 liter.

Jäs i ca 7 dagar och byt sedan jäskärl inför den sekundära jäsningen där humle tillsätts (markerad med Torrhumling ovan).

Här är alla andra inlägg om DBH.

Etikett som är lämplig för 33 cl flaskor:

Suitable for 33 cl bottle

Etikett som är lämplig för 50 cl flaskor:

DBH3 sticker, suitable for 50 cl bottles

One thought on “Double/Imperial IPA – Death By Hops 3

  1. Pingback: Allt om Öl-Festivalen – del 1 » Ölsvammel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *