Hembakade hamburgerbröd

27 feb

För ett tag sedan fick jag ett tips om hamburgerbröd via Hamburgare.org, så nu i helgen gjorde jag slag i saken och bakade en dubbel sats. Receptet ser ut så här (för en enkel sats):

”200g / 2 dl vatten
0,5 dl pulvermos
50g rumstempererat smör
300g / 3 dl mjölk
20g jäst
30g socker
5g salt
600g Manitoba Cream
1 ägg”

Men jag rekomenderar att ni kollar in Hamburgare.org för ett mer detaljerat recept. Jag bör även nämna att jag frångick receptet en del då jag inte har någon matberedare och vissa steg blir jobbiga utan en sån. T.ex. tillsatte jag äggen direkt i smeten snarare än då degen är färdig. Dessutom använde jag mycket mer mjöl än det står i receptet (ca 800-900 g), degen var på tok för blöt och kladdig när jag bakat ihop den med mängderna i receptet. Det bör även noteras att bröden jäser något enormt så gör små bullar och platta till de, annars får ni gigantiska hamburgerbröd.

Brödet blev otroligt fluffigt och gott. Ett stort lyft mot det bröd man normalt använder till hamburgare. Så det här receptet är starkt rekomenderat.

Här har ni lite bilder:

Så här såg de ut innan de fick jäsa den sista biten innan det var dags för ugnen.

Så här ser paketet med Manitoba Cream ut, det sticker ut en del i hyllan. Jag hittade min förpackning på ICA Maxi vid Eurostop i Örebro, men det finns säkert på andra butiker.

Så här såg de ut direkt efter de kom ut ur ugnen.

En väldigt dålig bild på resultatet. Det blev burgare på blandfärs, och sen ost, bacon, tomat, ketchup, senap och hamburgersås. Till hamburgaren avnjöts en hembrygd IPA kryddad med fläder som jag fick av Andreas Lundgren. Mycket bra kombo!

5 thoughts on “Hembakade hamburgerbröd

  1. Godaste hamburgaren någonsin! Bröden blev otroligt fluffiga och goda. Det får du definitivt göra om!

  2. När bjuder du över morsan å farsan på hemgjorda hamburgare med hembakat hamburgerbröd och hembrygd öl??

Lämna ett svar till Ulrik Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *