Folkölsbutiker i Stockholm

5 jan

Innan jul var jag upp till Stockholm en sväng och passade då på att shoppa en del folköl. Jag började med Bottl3.5hop som jag besökte i somras. De hade fått lite mer ordning i butiken och installerat två tappkranar samt möjligheten att köpa growlers. Butiken hade fått sig ett ansiktslyft också. Trots att det bara var 5 månader sedan mitt förra besök så kändes det som att nästan hela utbudet bytts ut. Jag hittade en hel drös med nya öl att köpa.

Jag tog min numera mycket tunga ryggsäck och knatade iväg mot Folkölsbutiken som ligger mycket nära Akkurat. Detta var mitt första besök och butikerna har i princip samma koncept, små butiker med mestadels flasköl, någon fatöl och snarlika priser. Folkölsbutiken hade dock lite mer betoning på cider och andra alkoholhaltiga drycker. Det slutade faktiskt med att jag hittade minst lika många kul öl att köpa på Folkölsbutiken. Så är ni på jakt efter öl i Stockholm så kan det vara värt att kolla i flera butiker.

Det finns en tredje butik i Stockholm som jag inte hunnit besöka än: Folk & Friends. Det får bli nästa gång jag är i Stockholm. För denna gång blev väskan fullsmetad och jag var faktiskt lite orolig att botten skulle gå sönder.

Folkol 2

Bottl3.5hop hade välfyllda hyllor och även inrett taket med lampor och grejer.

Folkol 4

Bottl3.5hops bardisk hade fått sig ett ansiktslyft med tappkranar och erbjudanden.

Folkol 6

Ett urval av vad jag köpte på Bottl3.5hop. Folkmjöden och Gose:n med hallon ska bli lite extra intressanta att prova.

Folkol 8

Jag hittade även ett gäng Acidum från PKLK på Bottl3.5hop.

Folkol 19

Bakre vägen på Folkölsbutiken med tappkranar på väggen. I det bakre rummet fanns kyldiskar och ett barbord.

Folkol 18

Ena väggen på Folkölsbutiken, den där det mest var alternativa drycker som soda, cider och mjöd.

Folkol 17

Den högra väggen på Folkölsbutiken var fylld med öl. Det fanns även ett bord mitt i rummet med drycker.

Folkol 13

Här hittade jag ytterligare Folkmjöd, svamp och blåbär låter skoj 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *