Folkölsbutik och nanofestival

10 Jul

I veckan var jag på besök i Stockholm, främst för att besöka min bror men jag hann också med att besöka både en folkölsbutik och en ölfestival.

Bottl3.5hop är en liten butik i Stockholm som fokuserar på öl på max 3,5% ABV. Det finns även en del annan dryck som t.ex. cider och kvass. Utbudet är varierat och ni kommer hitta en hel del öl som ni inte hittar i en normal livsmedelsbutik. En anledning är att butiken drivs av personerna bakom importfirman Original Brands, så det finns t.ex. en del spansk och estländsk öl du inte hittar någon annanstans. Priserna ligger kring 20-30 kr/flaska vilket känns rimligt med tanke på vad t.ex. ICA tar för sin låg alko öl. För egen del blev det 18 olika flaskor som jag inte provat tidigare, men det fanns fler som jag skippade, främst för att de såldes på större flaskor.

?

Bottl3.5hop är belägen på Kocksgatan 19 på Södermalm i Stockholm.

?

Flaskorna som står på hyllorna är tydligt uppmärkta med priser.

?

De flesta öl finns även kylda.

?

Det finns en del delikatesser att köpa, som ostar, korvar, pasta o.s.v.

Efter att ha shoppat loss körde jag ut ur stan på den östra sidan. På kvällen skulle vi nämligen besöka den minsta ölfestival jag besökt. Arrangör var restaurang Långa Raden som ligger riktigt fint vid en vik med en småbåtshamn. Ingen dålig bakgrund för att dricka öl. Utbudet var väldigt begränsat med endast fem utställare varav en för sprit. Men jag hittade ändå en del öl jag inte provat, t.ex. från Rocksolid Brewing, ett nytt bryggeri som huserar i Sundbyberg. Kvällens överraskning blev faktiskt AB Svensk Sprit som bjöd på en mjuk och lättdrucken sprit som parades med olika små smakbitar, t.ex. cream fraiche+saltgurka+honung.

?

Fin utsikt från restaurangen.

?

Uteserveringen på Långa Raden.

?

Utställarna förbereder sig.

?

Rocksolid Brewing

?

Nacka bryggeri

?

Södra Maltfabriken

?

Värmdö

?

AB Svensk sprit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *