Farsans överraskningsresa till Berlin del 2

13 feb

Fortsättning från del 1. Vi lämnade Augustiner och promenerade vidare mot Alexanderplatz, men vi stannade längst vägen.

Das Meisterstück

Meisterstuck 1

Farsan kollar in kylen på Das Meisterstück. Det fanns en del kul grejer, mycket från Braufactum men också en del importerat.

Meisterstuck 2

Trevlig och modern lokal på Das Meisterstück.

Meisterstuck 3

Det gick bra att köpa med sig deras korvar hem eller för att äta på plats.

Väldigt trendigt ställe, här kan jag tänka mig att korvarna var bättre då de gjordes på plats och det luktade underbart i lokalen. De hade ett intressant utbud med en hel del importerad öl, även ett kylskåp att handla ur. Tyvärr var priserna mycket högre än på något annat ställe, i vissa fall dubbelt så dyrt. Jag skulle faktiskt gå så långt att säga att det här stället var dyrt även med svenska mått mätt. De flesta importerade ölen låg kring 90-150 SEK, men de mer exklusiva låg på mellan 350-700 SEK per flaska. Så vi tog bara tre öl och gick sen därifrån.

Hopfenreich

Hopfenreich 1

Baren på Hopfenreich. Notera att de har flera storlekar på ölen, tror den minsta var 15 cl.

Det här stället kändes som ett mer modernt craft beer-ställe med en blandning av tysk och internationell craft beer. Här fanns det både IPA, Imp Stout och humlade suris på kranarna. Besökarna var unga, hela området kändes ungt och lite så där ruffigt hippt faktiskt. Vi hade blivit kvar här ett tag om inte klockan tickat iväg, ett av de bättre ställena i Berlin.

Heidenpeters
Heidenpeters 1

En kort promenad från Hopfenreich ligger en saluhall och i ett hörn ligger Heidenpeters, en liten bryggpub. Rätt kul att knata runt och kolla på matstånden och prova öl. Ölen var bra, framförallt deras välhumlade öl med lägre alkoholhalt. Om ni ändå är i närheten är det här stället värt ett besök.

Biererei

Biererei 1

Ett stenkast från Heidenpeters ligger en liten ölbutik. Men trots den lilla lokalen fanns det en hel del kul grejer och man kunde även fylla growlers från en apparat. Det gick dock inte att köpa fatöl för att dricka på plats, att köpa flaskor och dricka på plats var dock inga problem. Bra priser.

Vagabund

Vagabund 2

Efter ett pitstop i lägenheten för dusch, ombyte och provsmakning av en del inköp så drog vi norrut. Första stoppet blev Vagabund, en modern bryggpub. Tyvärr fullsatt så vi provade bara två öl, men de vi drack var båda mycket bra, framförallt IPA:n (Hey Now). Här hade jag gärna suttit och provat igenom ett par öl men det var så pass packat att vi gick vidare.

Eschenbräu

Eschenbräu 2

Sista stoppet på resan blev denna udda bryggpub. Det ligger i en källare inne på ett bostadsområde och kändes mer som en studentpub än ett ställe som var öppet för allmänheten. En kille gick runt med en telefon och tog ordrar och minst en till sprang sen runt och serverade. Ett effektivt system, både mat och dryck kom till bordet snabbt.

Vi hade riktigt kul i Berlin och besökte både intressanta pubar och drack bra öl. Det finns ett brett spektrum av pubar, bryggerier och ölbutiker att besöka, vi hann bara med en liten del. Tyvärr dominerar ljus lager på de flesta ställen och då sällan av den bättre sorten. Men det kan jag leva med, det är ju bara att gå till nästa ställe. Berlin är dock en stor och utbredd stad så det tar lite tid att ta sig runt. Vi valde att ta oss runt med taxi men det går säkert minst lika bra att ta tunnelbanan. Taxiresorna kostade oftast kring 15-25 euro och 35 euro från centrum till Stone som var den längsta resan vi gjorde. Priset på mat och dryck är överlag betydligt lägre än i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *