En sammanfattning av mitt år på Ratebeer – 2014

2 Jan

Ratebeer har en kul funktion där ens ölår sammanfattas vid årsslutet. Hela rapporten här. För att spara denna information lägger jag även in den här nedan:

Year in Beer 2014 1

Dominansen av IPA och APA beror på att det är vad de flesta bryggerier satsar på för tillfället. Att saison varit stort syns också i diagrammet men inte alls i samma utsträckning som de mer humleintensiva ölen.

Year in Beer 2014 2

 

 

 

 

Bommen & Granaten hamnar högst vilket kan tyckas märkligt då jag druckit den många gånger tidigare, men jag har helt enkelt glömt bort att betygsätta den. Av de ölen som ligger under vill jag framförallt framhålla Siren Broken Dream, Omnipollo Fatamorgana, Dieu du Ciel Aphrodisiaque och ölen från Crooked Stave. Myclet möjligt att samtliga av dessa skulle haft ett högre betyg.
Year in Beer 2014 3

Topp-5 för svenska bryggerier (och flygande bryggare) under året blev alltså:

  1. Brekeriet
  2. Omnipollo 
  3. All In Brewing
  4. Höganäs
  5. Mohawk

 

Year in Beer 2014 4

Sverige i topp är ju inte så konstigt. England hamnar högt p.g.a. resan jag gjorde dit i början av sommaren. Danmark besöktes också i början av året och dansk öl har bra spridning i Sverige. Stapeldiagrammet under ser skevt ut men det beror dels på att jag främst dricker sånt jag tror är bra och att jag är hård på toppbetygen.

Year in Beer 2014 5

Alkoholfördelningen känns självklar då jag vet med mig att jag helst dricker öl med lägre ABV. Sen har jag gjort en poäng av att köpa på mig någon ny 3,5:a varje gång jag handlar (om det finns). Fördelningen av betyg är jämn över året förutom under oktober då både SBWF och SMÖF besöktes.

Year in Beer 2014 6

 

Jag har inte besökt 86 platser i år, men jag satte mig ned och betygsatte en del platser jag besökt tidigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *