Den gode, den onde och den ofiltrerade

11 mar

Den onde den gode den ofiltrerade

Nils Oscar har släppt en ofiltrerad version av God Lager och jag passade på att prova den vanliga (DV) mot den ofiltrerade (DO).

Det finns en del skillnader även om det märks att det är samma grundöl. DO har en mer fruktig doft medan DV har mer krispig och jordig doft med mer klassiska lagertoner. Smaken är mer avrundade i DO än i DV som är mer skarp i smakprofilen. DO känns fylligare än DV.  Vilket också gör att jag upplever det som att DV har högre kolsyra men jag misstänker att de har samma kolsyretryck.

Jag föredrar helt klart den ofiltrerade varianten som fick mig att tänka på en del lageröl jag provat i Tyskland de senaste åren. Det vore kul att se mer sånt här från svenska bryggerier, Nynäshamn har ju redan gjort det med Landsort Lager, Tjockhult Tjinook och Pickla Pils. Tänk om vi börjar få se fler öl på självrunna tyskfat? Det vore en utveckling jag skulle uppskatta, ja och så får de gärna skeppa till Örebro 🙂

Nils oscar vs nils oscar

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *