Dagen innan MBCC 2017

13 jun

För ett par veckor sen var jag, farsan och IT-Nicklas (aka sov-Nicklas) iväg till Köpenhamn för att besöka Mikkeller Beer Celebration. Vi åkte dit på torsdagen och började helgen med ett besök på Mikkeller & Friends. Här hade de kopplat på en massa Voodoo och Cloudwater på kranarna. Som tur var hade de flesta besökare dragit vidare till andra event så lokalen var relativt tom och luftig, det var inga som helst problem att ta ett bord.

Dagen innan 1

Vi började med Cloudwater-ölen som höll hög klass rakt igenom. Framförallt flera riktigt bra NEIPA av olika varianter. De hade även en krispig och fin lager som föll mig väl i smaken. Även Stigberget Childrens Village var påkopplad, en trippel IPA med massiva mängder humle. Den kändes dock lite för ung och rivig, tror den kommer vara bättre om några månader. Så var fallet för den trippel IPA vi bryggde för några år sen, den toppade kring 6 månader.
Farsan och Nicklas på Mikkeller & Friends.

Dagen innan 2

Voodoo-ölen bestod av ett gäng kraftiga Imperial Stouts kring 13%. Smakproven kostade runt 120-165 DKK så vi provade bara två. Kändes inte värt att prova mer då flera av ölen skulle finnas på festivalen. Inte så tokiga men långt ifrån värda det höga priset.

I samma lokal ligger Koelship, ett litet krypin med en bar som fokuserar på suröl. Här fanns det ett gäng flaskor från Bokkereyder att tillgå. Men då de kostade 550-650 DKK styck (ca 715-845 SEK) och de inte sålde smakprov så skippade vi detta och gick vidare. Bokkereyder är bra men inte värda det priset, samt att vi inte kände för att dricka hela flaskor på vara tre personer.

Dagen innan 4

Vi knatade bort till To Öls bryggpub BRUS och här var det 1-årsfirande med pompa och ståt. De hade t.o.m. en orkester och det var packat med folk. Vi provade ett par av deras fatöl men orkade inte köa ytterligare en gång för att få öl. Vi handlade istället några flaskor ur bottle shopen och gick vidare. Måste säga att BRUS var imponerande, stort och luftigt ställe. Ska se till att ta mig dit någon annan gång när det inte är ett stort event.

Dagen innan 7

Nästa stopp blev Ölbaren, ett relativt litet ställe men med en intressant tapplista. Det verkade mest vara lokala öldrickare på plats, det var inte samma klientel som på de andra pubarna vi besökte. Ölen visade sig vara ganska slätstruken, de var alla milda och stod inte ut på samma sätt som det vi provade på Mikkeller & Friends och BRUS. Å andra sidan var priserna betydligt mer överkomliga här.

Dagen innan 8

Nu började hungern trycka på så vi gick till Ramen To Birro för att käka en rejäl skål nudelsoppa. Otroligt gott och fräscht. Jag köpte även en burk Mikkeller Carton of Haze som var riktigt bra. Jag önskar fler matställen specialiserade sig på det här viset. Nu för tiden känns det som att alla startar en hamburgerrestaurang och även om burgare kan vara gött så börjar det bli otroligt tjatigt.

Dagen innan 9

På vägen tillbaka in till stan gick vi förbi Himmeriget men det var på tok för mycket folk så vi vände i dörren. Det blev istället en sista öl på Apollobryggeriet som ligger i anslutning till Tivoli. Inga höjdare men de gick ner. Vi tog sen en tidig kväll och gick och lade oss. Vi hade ju en fullsmetad morgondag  framför oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *