Dag 2 på Örebro Öl & Whisky

29 Nov

Jag tog en längre sväng på Örebro Öl & Whisky under lördagen.

?

Jag laddade upp inför en lång dag på mässan med ett gäng frukostmuffins. Otroligt enkla att göra och mycket smarriga men samtidigt små kaloribomber. De jag gjorde hade rostbröd i botten (stansade ut med ett vattenglas), sen fyllde jag med mozarella och engelsk cheddar. Baconet förstekte jag lite (dock inte så att de blev krispiga). Sen rörde jag ihop ägg, salt och peppar och hällde i varje form. 15-20 minuter i 200 grader, sen var de klara. Det går att variera innehållet en hel del.

?

Brygghuset Finn fortsätter med rena och enkla öl med hög hinkabilitet.

?

Åbro har tagit fram två öl för restaurangmarknaden. De hakar förstås på craft beer trenden med färgglada burkar. Det som förvånade mig med dessa var att Pale Ale:n faktiskt hade en tydlig humlearom samtidigt som IPA:n knappt hade någon humle alls (som i de flesta industriöl).

?

En representat från O’Haras var på plats i Brewery Internationals monter. Deras stout var riktigt trevlig. IPA:n med Sorachi Ace var dock ingen favorit ;)

?

La Chouette var en väldigt trevlig cider. Frisk och söt med härlig äpplearom.

?

Vad tror ni om denna Systembolaget? Icke godkänd för att det är en yrkesutövare?

?

Mumsiga belgiska toner i denna Imperial stout.

?

Jag gillade verkligen funken i denna. Riktigt bra!

?

Jag provade igenom samtliga öl från Gulden Spoor. Tripeln var den solklara vinnaren.

?

Hos Saddle and Sabre hade de vad vi kom att kalla “redneck glögg”. En söt dryck med äpple och kanel som de värmde på en kokplatta. Riktigt bra och kändes inte spritig trots sina 20%.

?

Svanekes samarbetsbryggd med Hill Farmstead var inte alls dum. En chokladig Baltik Porter.

?

Kona Castaway IPA var frisk med en citrusångande humlearom.

?

Hos Cask Sweden provade jag Stone Stochasticity (försök säga det när du druckit ett gäng öl) Project. Imperial Mutt Brown Ale var min favorit. Söt och maltig med drag åt sockerkaka och torkad frukt.

?

Garage Project fortsätter imponera, lite synd att de tappar på så stora flaskor men ölen var bra. Bossa Nova var en mycket bra IPA med en humlearom som drog åt citrus och grapefruit. Hellbender är en barley wine och den var annars min favorit bland dessa. Söt, maltig och humlig.

?

Stone fortsätter leverera med sina välhumlade ales.

?

Det blev väldigt mycket folk på lördagskvällen. Vissa montrar gick knappt att ta sig fram till.

?

Grythyttans glass sålde smakprov av glassar som var inspirerade av olika alkoholhaltiga drycker. Tyvärr syns inte skyltarna men det fanns t.ex.: Irish Coffee, Strawberry Daquari och Champagne. Mycket smaskigt.

?

Hos Galatea provade jag bl.a. en IPA från holländska Kaapse Brouwers. Rätt så söt och maltig men samtidigt härligt humlig med tallbarr och grapefruit.

?

New Belgium Le Terroir var intressant öl. Syrlig med doft och smak av ek, citrus och grapefruit.

?

Mitt sista stopp blev Mjödhamnen dår jag provade deras samarbetsbryggd med Grimfrost. En söt och blommig mjöd.

Jag besökte även Slottskällan men glömde ta kort på dem. De hade tagit fram tre experimentbryggder som var riktigt bra. Dels en IPA som var härligt humlig men kanske lite för färsk då den tappats någon dag tidigare. Euro Imperial Stout var en riktigt bra belgisk Imperial Stout. Den sista var en frisk och humlig Session IPA. Kul att se nyheter från Slottskällan.

2 thoughts on “Dag 2 på Örebro Öl & Whisky

  1. Det har du nog helt rätt i. Jag har inte varit på SBWF på en lördag på flera år dock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *