Brewski/All In Brewing/Cigar City Culebra

5 Feb

Culebra

Brewski/All In Brewing/Cigar City Culebra (33 cl flaska)  8,8%

Det här är en samarbetsbryggd mellan Brewski, All In Brewing och Cigar City. Ölet har fått namnet Culebra och är en Dubbel IPA som bryggts med havtorn och mango. Den släpptes på olika pubar för ett tag sen och då var det batch 1. Jag tyckte då det var en bra öl men lite oputsad med en rivig munkänsla och spritig smak, doften var dock mycket bra. Men bryggarna har inte legat på latsidan utan putsat på receptet och det som nu släpps är batch 3. Den flaska jag provade var flasktappad dagen innan, färskare är svårt att komma över den. Men det betyder också att den bara kommer vara några veckor gammal när ni får chansen att prova den, vilket inte händer så ofta på Systembolaget.

  • Stil: Imperial/Double IPA
  • Kostnad: 48,90 SEK (denna flaska var ett varuprov)
  • Tillgänglig: Släpps tillfälligt på Systembolaget den 20:e februari
  • Artikelnummer: 11889
  • Batchnr/bäst före/bryggdatum: Batch nr 3, den som släpps på Systembolaget.

Beska———-Sötma———-Syra———-Intensitet—–Kropp

□□□□□■□□—-□■□□□□□□—–■□□□□□□□—□□□□■□□□—-□■□□□□□□
Utseende: 4/5

Grumligt orange-gyllene med ett såpigt skum som försvann snabbt.

Doft: 8/10

Doften domineras av havtorn och mango men det finns en hel del humle i bakgrunden. Framförallt citrus och en hint av persika.

Smak: 9/10

I smaken är det framförallt humlen som dominerar med citrus och en del tropisk frukt. I bakgrunden hittar vi mango och havtorn.

Munkänsla: 4/5

Kroppen är lätt och vätskan är överlag rätt så len, en lätt strävhet i avslutningen men inget som stör.

Kommentar:

När jag drack den här första gången så tyckte jag den var sträv, spritig och obalanserad med en för hög beska som inte matchade kroppen. Nu är den bättre balanserad och både humlen och frukten får bra utrymme. De matchar varandra riktigt snyggt faktiskt. En riktigt trevligt och lättdrucken öl jag tror den kan falla de flesta humleknarkare i smaken.

Total: 4,2/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *