Best of ÖÖWF 2011

26 nov

Här har ni vinnarna från Folkets val på ÖÖWF 2011:

Festivalens bästa Lager – Bryggmästarens Premium Guld – Åbro Bryggeri
Festivalens bästa Ale – India Ale – Nils Oscar
Festivalens bästa Porter-Stout – Konjaks! Stormaktsporter – Närke Kulturbryggeri
Festivalens bästa Veteöl – Not just Another Wit – Mikkeller, importerad av Brill & Co
Festivalens bästa Julöl – Julnarren – Hantverksbryggeriet

Dessa personer vann pris:

Ett 5 L ekfat från Thorslundkagge – Kurt Johansson
Ett komplett kiltpaket från Scottish House – Tomas Forsberg
Ett startkit från Humidorer.se – Conny Tungfeldt
Ett barkit från Åbro – Maja Werthim

Sen hade Manker en kul lista på sin blogg som jag har snott helt skamlöst, men med mina egna åsikter förstås, samt att jag la till och drog bort vissa kategorier.

Festivalens bästa LagerDe Molen Fresh Hopped Lager EKG (East Kent Golding) var riktigt trevlig, skulle kanske kunnat ge priset till Mikkeller American Dream då den också är ruskigt bra. Att Bryggmästarens Premium Gold vinner denna kategori i den officiella tävlingen är ett skämt.

Festivalens bästa Cask AleNärke Jontes Atgeir var ju riktigt bra på SMÖF och på ÖÖWF fanns den på cask. Riktigt god öl, jag var tillbaks senare på kvällen men då var den slut, det säger en del om hur bra den var.

Festivalens bästa Porter/Stout – Närke Kulturbryggeri Konjaks! var en av få jag provade och den var ruskigt bra. Inte riktigt lika bra som vanliga Kaggen, men fortfarande en väldigt bra öl. Det blir ju så när grundölen är den samma.

Festivalens bästa IPA –  Slottskällan Zero var inte bara ett kul experiment utan också en väldigt bra öl. Visserligen störde jag mig på Sorachi-dill smakerna, men det kan man lätt släppa.

Festivalens bästa DIPA –  Närke Huvill är förvånansvärt lättdrucken för stilen.

Festivalens bästa Old Ale – Great Divide Hibernation är en av mina favoritöl överlag och en absolut favorit under julen. Skulle jag haft ett pris för Festivalens bästa julöl skulle denna vinna där också.

Festivalens bästa SpecialölNärke Gransus vinner denna i ganska dålig konkurrens, egentligen bara Närke Hampus som är med och fightas. Men Gransus är förvånansvärt bra för att vara en specialöl.

Festivalens bästa CiderCidre ‘Saveur de Pommier’ – Cuvee Prestigiuese som Brekeriet hade med sig var ruskigt bra. Den tar hem priset framför näsan på Cidre Bouché. Två ruskigt bra cider som fått mig att helt byta åsikt om drycken.

Festivalens bästa MonterNärke Kulturbryggeri var på hemmaplan och det syntes. Kanske inte så flashigt egentligen, men kul med glimten i ögat och en massa intressanta öl. Det var också den monter som verkade ha störst tryck genom hela lördagen.

Festivalens Läxa – Se till att förbeställa kuponger till nästa år. Visserligen kunde jag inte göra det i år då jag gick som bloggare, men ska man komma dit som besökare så är det starkt rekomenderat att förbeställa. Att ställa sig i en extra kö direkt efter att man kommit in och kan se alla godsaker är inte kul.

Festivalens Gladaste – Hur ska man kunna utse en sånt pris? Var man än gick så träffade man glada människor, både utställare och besökare. Visserligen var vissa lite trötta från dagen innan, men då ögonen hänger så ler munnen.

Festivalens NykomlingBrekeriet var visserligen med på SBWF, men de var nya på ÖÖWF och jag får bra vibbar. Det känns som fröet till en blivande Brill & Co. Det ska bli mycket intressant att se vad de tar sig för framöver.

Nästa inlägg blir mitt sista om ÖÖWF. Då listar jag alla bloggare som skrivit om festivalen och länkar till deras inlägg. Beräknad publikation på måndag.

6 thoughts on “Best of ÖÖWF 2011

 1. Jag tycker hela fenomenet att dela ut priser under festivaler är lite fånigt och här har vi beviset, Åbro Bryggmästarens Premium Guld som bästa lager. Det måste ha varit väldigt medioker lageröl i Örebro i år =). Nej dessa priser är inget annat än flörtar till bryggerier/importörer. Tex blir väl alltid det speciella ölet som tagits fram som festivalöl en vinnare på dessa festivaler och det är klart att Närke kammar stort i Örebro mm. Nej det är enbart festivalens sett att ge lite tillbaka i marknadsföring. Folkets val är enligt mig det ända pris som har existensberättigande.

  Annars har jag bara hört positiva saker om ÖÖWF från de jag pratat med som var där, kul.

 2. Sen var det vissa som var bättre på att marknadsföra tävlingen i sin monter, vilket vi inte gjorde. Räckte med responsen vi fick än att avsluta med ett ”gillade du ölen vad bra skriv det på lappen”…

 3. Weine: De priser som delades ut i Örebro var enbart från Folkets Val.

  Ron: Jepp, ni var inte ensamma om det. Hmm nu när jag tänker efter så var det ingen som påminnde mig om att rösta så jag glömde bort det helt. Men kan bero på att jag gick som bloggare kanske.

  MickeW. Aha jag fick intrycket av att man bara fick köpa kuponger vid båsen ute i lokalen alt förbeställa. Jag gick ju in på sidan om och när jag gick till kassan vid entrén så hänvisade de mig till dessa.

 4. Aah, det borde jag noterat då det står i första meningen. Så är det när man hoppar direkt i ni listan istället för att läsa allt. Men om det är så oroar det mig kanske ännu mer att Åbro vann i Örebro. 😉

 5. Weine: Ja, men jag funderar på vart Åbro hade sitt bås. Jag såg det alltid så det borde varit i närheten av whiskyn. Så jag skyller på alla whisky-drickare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *