Belgoträffen 2013

10 feb

Jag vet inte varför men jag vill gärna kalla Belgoträffen för Belgofesten, i mina öron låter det mer passande. För det är mer fest än träff när man får chansen att dricka så här bra belgisk bira. Hur som helst så tog jag och Jonas Lindholm (bryggare i Frövifors Maltvänner) tåget till Enköping och sen vidare med buss till Uppsala och Belgofesten… eller jag menar träffen. Vi var på plats ca 15-20 minuter efter öppning och det var redan massor med folk i lokalen. Precis som tidigare år var det väldigt hög nivå på ölen, det var nog bara 2-3 stycken som inte föll mig helt i smaken och jag hade hela 10 favoriter som jag hade svårt att välja bland när det kom till röstningen. Resten av ölen låg någonstans mellan bra och mycket bra.

Maarten som jobbar på Slottskällan och nyligen startat företaget Saccharolicious hade flera mycket intressanta öl med sig. Den mest omsusade blev helt klart Imbördeskriek som släpptes med en flaska åt gången varje halvtimma. Det tog några omgångar innan jag lyckades få mig en skvätt. Ruskigt bra kriek måste jag säga. Bröderna Andersson hade precis som vanligt hög kvalité på sin öl och där fastnade jag för deras överhumlade Over the Hop samt Torpet Gueuze och Kriek. Chevel Blanc var lagrad på vinfat och ruskigt söt och musig med massor av russin. Några andra öl som föll mig extra mycket i smaken var Rockafort, Bamse, Hastings, Tjouffe och Gammal öl. Sen tyckte jag att det var kul att det var ett gäng studenter från Flogsta (bodde där när jag pluggade i Uppsala) som var med för första gången hade flera bra öl. Nu har jag säkert glömt att nämna några riiktigt bra öl, men det var överlag hög kvalité och jag orkar inte nämna hela startfältet.

Totalt fanns det 62 öl och jag bommade två, tyvärr var det Gyllene Draken och Super Spillivink som jag hörde bra saker om. Får vara snabbare med provarglaset nästa gång. Efter att röstningen var klar så tog jag fram lite Älvan och Nalle Puhs Julporter som jag bjöd diverse besökare på. Det uppskattades mer än jag trodde, ingen som spottade ut eller tuppade av så det tar jag som positivt 😉

Här får ni en del bilder. Vinnarna uppdaterar jag med senare då jag var tvungen att springa iväg till bussen i samband med prisutdelningen.

Belgoträff 1

Första bilden precis efter att jag hängt av mig jackan. Många besökare redan.

Belgoträff 2

Ulrik Strandberg hade utnyttnat snygga flaskor till att göra snygg öl.

Belgoträff 3

Det fanns en del stora flaskor på festivalen.

Belgoträff 4

Kanonerna stod redo att avfyras.

Belgoträff 5

Sånt här gillar jag, ett gäng bryggare hade satsat på ett pokertema. Snyggt och tilltalande. Alltid skoj när folk satsar på presentationen.

Belgoträff 6

 

Svårt att säga nej till en pinuppa… så är det ju 😉

Belgoträff 7

Bra rulljangs bland kranarna.

Belgoträff 8

Mycket snygg etikett, precis i min stil.

Belgoträff 9

Ari Vallius både brygger öl och säljer brygg-saker via företaget BryggBolaget.

Belgoträff 10

En av favoriterna, kraftigt sötma och massor av russin och annan torkad frukt. Tydligen har den lagrats på vinfat.

Belgoträff 11

Snygg design.

Belgoträff 12

Trots att det var belgisk öl så var det inga problem att få sin dagliga dos humlejuice.

Belgoträff 13

Här ska det avfyras kanoner. Det bildades en lång kö framför mynningen. Perfekt när man vill ta alla med en ku…. kork.

Belgoträff 14

Huggsexa om ölen, jag råkade av en slump befinna mig bredvid kanonen när den öppnades.

Belgoträff 15

En belgo-cowboy fanns på plats.

Belgoträff 16

Jonas med några glada besökare.

Belgoträff 17

Även Patrick Dempsey var där och han hade med sig McSuddig.

Belgoträff 18

Packat bakom kranarna såväl som framför.

  Belgoträff 20

Vinnarna i antingen Folkets Val eller domartävlingen. Hörde inte vilken de annonserade.

7 thoughts on “Belgoträffen 2013

  1. Surfa in på iphonen men det förefaller som om flera bilder behöver roteras?!
    Önskar jag varit där. Vad kostar sånt?

  2. Belgoträffen hette från början Belgofesten. Tanken var att det skulle vara som en belgisk ölfestival med belgisk (hembrygd) öl och mat, där festen skulle fortsätta efter prisutdelninge. Av olika skäl är det nu inte ordnat så, och namnet ändrades redan andra året till Belgoträff för att ansluta till SHBF:s träffnamn. Ursprungsnamnet lever dock kvar i minne, kanske förstärkt av att träffen brukar bli en sådan fest i Belgiska ölkulturens anda.

  3. Peter: 220 kr i inträde för ickemedlemmar. Alla bilder ligger rätt på min skärm.

    Jakob: Aha, det förklarar saken.

  4. Peter: Det är inte alltid så lätt, jag tog faktiskt ett par av de här bilderna upp och ned. Blir så när man druckit ett par belgare och inte ser vad som är fram och bak på telefonen. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *