10 tips till SBWF-besöket andra helgen

7 Oct

Då har jag besökt årets SBWF för andra och sista gången. Jag kommer tyvärr inte ha tid att besöka festivalen på  fredag eller lördag. Men för er som gör det så har jag några tips. Se även förra veckans tips.

 1. Riktig Cider – Mycket intressant att prata med utställarna om cider och prova en bryggd jag normalt inte är så van vid.
 2. Spike Brewery – Fräscha humliga saker, missa inte deras APA.
 3. 3 Fonteinen Armand & Gaston (Brills monter) – Ruskigt bra guezue och bara vört från 3 Fonteinen. Väldigt bra!
 4. Oppigårds har släppt en ny IPA, Blue Tuesday som är riktigt bra.
 5. Rådanäs har börjat med soda, deras Äpple Shrub var ruskigt fin. Osäker om det är en officiell brygd dock, men ginger alen var häftig också.
 6. Danderyds Black Garlic (Nybryggarmontern). Vet inte om jag skulle kalla den god men kombinationen av vitlök och lakrits skapar en unik bryggd.
 7. Wicked Wine har en del intressanta grejer, bl.a. små batcher från Mohawk. Bourbon barrel aged Bigfoot från Sierra Nevada och fina pjäser från Dieu Du Ciel. Jag provade bl.a. Blance de Paradis som föll mig i smaken.
 8. Cask har plockat in flera roliga Stone-öl och har en kille från Stone-Berlin i montern. De har även en del kul Kinn öl, prova Brottsjö.
 9. Hos Brewery International tycker jag ni ska prova Beersel’s serie Bzart och öl från Lervig, t.ex. trippel-IPA:n Sved i Fjell.
 10. Gillar ni brittisk öl så missa inte New Brews monter. Mina favoriter var Timothy Taylor och Hardknott.

Sen ett tips som inte direkt är ölrelaterat. Mellan husen finns det toaletter längst ned bortom matvagnarna. Dessa är sällan besökta och jag var oftast ensam när jag kom dit. Perfekt om nöden kallar och du inte vill köa.

One thought on “10 tips till SBWF-besöket andra helgen

 1. Tack Stefan!
  Jag ska dit i morgon igen (var där förra torsdagen) och det känns tryggt att ha dina råd – jag ser verkligen fram mot 3 Fonteinen och Dieu Du Ciel (hittade mycket bra där förra året) + New Brews (det är nog där jag startar i morgon).

  //nille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *